Het goede gevoel gaf de doorslag


Een volgend huis kopen is zeker niet minder spannend dan een eerste huis kopen. Vaak is het heel wat jaren geleden dat de hypotheek is afgesloten en ook de wet- en regelgeving is veranderd. Soms betekent dit dat er meer mogelijk is dan je denkt. Zo ook voor de familie Vreugdenhil uit Kapelle.

Met twee opgroeiende zoons hadden Peter en Marja Vreugdenhil eigenlijk al langer de wens om groter te gaan wonen. “We hebben hier sinds de bouw van ons huis in 2008 gewoond en dat bevalt prima. Met onze twee jongens hebben we wel steeds vaker een gebrek aan ruimte.
We dachten echter dat groter wonen niet tot de mogelijkheden behoorde. Tot onze buren begin vorig jaar hun woning te koop zetten. Dat was voor ons aanleiding om advies in te winnen over onze financiële ruimte en toen bleek dat er best veel mogelijk was. Vanaf dat moment zijn we om ons heen gaan kijken”, vertelt Peter.

Goede verhalen
Eén van de eisen die het gezin had, was dat de nieuwe woning ook in de wijk Overtienge moest staan. Peter: “Toen we de vrijstaande woning aan de Duizendblad 17 te koop zagen staan, hebben we knoop doorgehakt en alles in gang gezet. We wilden eerst ons eigen huis verkopen, en van zowel onze hypotheekadviseur als onze buurman hoorden we goede verhalen over Neeskens. Ons gevoel was ook goed na een kennismakingsgesprek en dat gaf voor ons de doorslag om voor Neeskens te kiezen.”

Kijkers door de preview
Zo kwam het, dat het ‘te koop’ bord eind 2016 van de tuin van nummer 10 naar nummer 8 verhuisde. “Op basis van de preview op Facebook werden er al drie bezichtigingen gepland en drie dagen later was ons huis verkocht. Zelfs Martin van Ieperen van Neeskens stond ervan te kijken. Niet veel later waren we zelf kijker bij de Duizendblad, weer via Neeskens, en ook daar verliepen de onderhandelingen vlot. In april ontvangen we de sleutel en dan hebben we iets minder dan een week de tijd voordat we de voordeur van de Korenbloem 8 voor de laatste keer achter ons dichttrekken. We hebben er heerlijk gewoond, maar ik verheug me nu al op de extra ruimte – en dan vooral de garage – in ons nieuwe huis.”

Ik wil ook succesvol verkopen