Met een likje verf binnen vier weken verkocht


Toen Ruben Boogert enkele jaren geleden de tussenwoning aan de Raeganlaan 29 in Goes kocht, kwam hij voor het eerst in aanraking met Neeskens Makelaars. Zij waren de makelaar voor de verkopende partij. Toen hij in september besloot de woning te verkopen, was Neeskens dus geen onbekende voor hem.

“Mijn adviseur is in hetzelfde pand gevestigd in Goes als Neeskens Makelaars. Via hem werd ik op Neeskens gewezen. Toen ik in gesprek ging met Martin van Ieperen, deed hij me een goede aanbieding voor de verkoop van het huis. Zodoende kon ik de knoop snel doorhakken.” Iedere klant die zijn woning via Neeskens Makelaars te koop zet, ontvangt voordat de foto’s gemaakt worden een aantal stylingtips. Een goed en netjes opgeruimd huis is immers zeer belangrijk om de woning te presenteren. Zowel aan bezoekers op internet als personen die de woning komen bezichtigen. Ook Ruben had baat bij een aantal van deze tips. “Ik had al veel zelf aan de woning gedaan. Alles was geschilderd en de badkamer was compleet vernieuwd. Veel hoefde ik dus niet meer te doen, er was één muurtje dat nog een likje verf moest krijgen en ik heb hier en daar wat spulletjes weggehaald om de ruimtes zo groot mogelijk te laten lijken.”

Online views
Na het online komen van de woning, duurde het een aantal weken voordat de eerste kijker zich meldde. “In de tussentijd kon ik online het aantal views van de woning volgen, dat was erg makkelijk”, vertelt Ruben. “De eerste kijker was direct enthousiast dus zijn we de onderhandelingen ingegaan. Uiteindelijk zijn we de prijs overeengekomen die ik zelf vooraf ook in gedachten had, daar ben ik erg blij mee. Omdat ik zelf al wat had rondgekeken op de huizenmarkt, kon ik zelf ook snel een nieuwe woning in Vlissingen gaan bekijken. Ik kan dus alleen maar zeggen dat de samenwerking met Neeskens erg goed is bevallen.”

Ik wil ook succesvol verkopen